Σελίδες (μια κύρια σελίδα,και μια δεύτερη που περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην πόλη που ζω.)

athens time

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011!!!!(PART Β!!!)


και συνεχίζουμε με το 2ο μέρος του καζαμία μας....


Ιούλιος: Στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια φρενίτις διακοπών. Οι Ελληνες φεύγουν με πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα, με άγνωστο προορισμό. Απλώς φεύγουν. Σε ένα δραματικό διάγγελμά του από το νησί της Σαντορίνης, όπου έχει μεταβεί για διακοπές, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την κατάργηση του μνημονίου και την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του. Την πράξη αυτή ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως καταγγέλλει ως εθνική προδοσία και τονίζει ότι μόνον το μνημόνιο εξασφαλίζει την οικονομική πρόοδο της χώρας.

Αύγουστος: Επιτέλους, επιτυγχάνεται στην πράξη η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Οι αρχηγοί τους συναντώνται κατά τύχη τον Δεκαπενταύγουστο, στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και, υπό τις επευφημίες των πιστών, ανεβαίνουν με τα γόνατα και προσευχόμενοι τον μακρύ δρόμο προς την εκκλησία. Κύκλοι αθέων επιμένουν ωστόσο ότι η συναινετική προσευχή τους δεν αφορούσε τη σωτηρία της πατρίδος, αλλά των ίδιων των κομμάτων.

Σεπτέμβριος: Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανοίγουν, κλείνουν όμως την επόμενη ημέρα για να συνεχισθεί ο διάλογος για την Παιδεία. Καθώς οι χώρες του Νότου αδυνατούν πια να αγοράσουν αυτοκίνητα και υποβρύχια που γέρνουν, η Γερμανία ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η καγκελάριος Μέρκελ ζητά την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα όμως απαντά με ένα υπερήφανο ΟΧΙ -όπως τότε, στον πόλεμο του '40. Η Γερμανία αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ευρώ, και ως επίσημο νόμισμά της επιλέγει τη δραχμή.

Οκτώβριος:
Ο Τσακ Νόρις εξοργίζεται από την κατάσταση στην Ελλάδα και έρχεται να καθαρίσει, αλλά φύγει άπρακτος καθώς το ΔΝΤ επιβάλλει φόρο στη στριφογυριστή κλωτσιά. Ο Πρωθυπουργός, παραδόξως, βρίσκεται στην Ελλάδα και, αφού πρώτα διαβεβαιώσει ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα, έρχεται στην ερωτική πόλη για να παρακολουθήσει την παρέλαση. Εκεί ένα άρμα μάχης ξεφεύγει από την πορεία του και καταλήγει στην εξέδρα των επισήμων, τραυματίζοντας ελαφρώς τον Πάγκαλο-το λίπος απορρόφησε τη σύγκρουση. Η παρουσία του Μπουτάρη στην εξέδρα δημιουργεί κάτι ανυπόστατες φήμες περί ανάμιξης του Άνθιμου που καμία δόση αληθείας δεν έχουν.

Νοέμβριος: Οι απεργίες σαρώνουν τη χώρα. Αυτή τη φορά απεργούν ο πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, τα μέλη της κυβερνήσεως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ηγέτες των κομμάτων και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. Καταγγέλλουν ότι ο πολιτικός κόσμος οδηγήθηκε στην απαξίωση χωρίς να προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος.
Σοκάρει η είδηση ότι ο επίτιμος πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εκτοξεύονται οι πωλήσεις λαμπάδων σε ανθρώπινο μέγεθος, αλλά τελικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ο Επίτιμος επιζεί.


Δεκέμβριος:
Ο Ντομινίκ Στρος Καν και η Πετρούλα Κωστίδου συλλαμβάνονται σε τρυφερές στιγμές. Ο πρόεδρος του ΔΝΤ αρνείται να σχολιάσει το γεγονός, ενώ χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Πετρούλας: "Ωωωω Στρος Καν!" Η Πετρούλα ανακηρύσσεται εθνική ευεργέτιδα και στη θέση του Αγνώστου Στρατιώτη στήνεται η Γνωστή Ξεκωλιάρα, ο πρώτος παγκοσμίως ανδριάντας στα τέσσερα. Τέλος, εκδικάζεται και η υπόθεση Άνθιμου-Μπουτάρη. Ο δικαστής, του οποίου η γυναίκα τον κεράτωνε με τον παπά της ενορίας, επιδικάζει αποζημίωση από τον Άνθιμο στο Μπουτάρη, κάτι που ωθεί τον Παναγιοτατομακαριώτατο να δηλώσει: "Άλλος συνουσιάζει και άλλος πληρώνει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου