Σελίδες (μια κύρια σελίδα,και μια δεύτερη που περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην πόλη που ζω.)

athens time

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Καθημερινά παραδείγματα οικονομικής κρίσης.....

Άλλο ένα τρανταχτό καθημερινό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης γύρω μας....(ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη εάν προκαλέσω κάποιους με το ότι βγήκα για ποτό,χάλασα λεφτά και πλήρωσα διόδια....)Τις προάλλες είμασταν μια παρέα και λέμε μιας και δεν έχουμε τι να κάνουμε δεν πάμε να πιούμε κανά ποτάκι προς Αθήνα μεριά...έτσι και έγινε,φορτωθήκαμε σε ένα αμάξι,αφήσαμε πίσω το χωριό μας και πήγαμε να δούμε τη γίνεται στην πρωτεύουσα της χώρας!!!! Αφού φτάσαμε ήπιαμε το ποτάκι μας, κάναμε την βόλτα μας και είπαμε να γυρίσουμε πίσω στο χωριό μας!!!!Στον γυρισμό είπαμε να χρησιμοποιήσουμε την αττική οδό. Έκπληκτοι σε κάποιο σημείο του δρόμου διαπιστώσαμε (μετά το ύψος του της εξόδου για Κηφισίας αν δεν κάνω λάθος) ότι σε αυτόν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο είμασταν στην κυριολεξία μόνοι μας!!!!!

κοιτάζοντας μπροστά για περίπου 400-500 μέτρα που είχαμε ορατότητα αλλά και πίσω μας διαπιστώσαμε οτι δεν υπήρχε άλλο όχημα!!! Είμασταν το μοναδικό όχημα που κινούνταν εκείνη την ώρα στην αττική οδό για μια απόσταση περίπου 600-800 μέτρα!!!! Εντάξει δεκτό το ότι δεν τον χρησιμοποιούσαμε τον αυτοκινητόδρομο και σε ώρα αιχμής,   αλλά δεν ήταν και  κάποια προχωρημένη ώρα (ήταν περίπου 12-1 το βράδυ) και να σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη κατεύθυνση ενονεί την πόλη των Αθηνών με το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας (μα ούτε ένα ταξί...??!!????). Αυτό ήταν άλλο ένα καθημερινό παράδειγμα οτι τα λέφτα μάλλον δεν υπάρχουν και ότι πολλοί έχουν  κόψει πολλές παλιές συνήθειες....(δεν προτιμάνε να βγαίνουν τόσο συχνά όσο παλιά και για τις μετακινήσεις τους πλέον προτιμάνε μάλλον τους παλιους παραδοσιακούς δρόμους προκειμένου να γλιτώσουν ακόμα και τα 2,80 ευρώ των διωδίων. Μέσα σε όλα αυτά πάντως ο εισπρακτικός μηχανισμός του ελληνικού δημοσίου που προορίζεται δήθεν για την ασφάλεια των Ελλήνων πωλιτών συνεχίζει να δουλέυει άψογα..περιπολικά στις εισόδους των διωδίων σταματάγανε τα διερχόμενα οχήματα προφανώς για τυπικούς "ελέγχους-γραψίματα"

 και οι στημένες κάμερες ασφαλείας με φωτογραφικές ιδιότητες, που πάντα προορίζονται για την ασφάλεια μας, της τροχαίας (εξοπλισμένες με κάμερες, φλας κτλ)στο οδικό δίκτυο πάντα στο ON!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου